Dzisiaj krótki post z moją ulubioną wersją śniadania, przynajmniej ostatnio. Owsianka. Próbowałam już różne sposoby - gotować razem z mlekiem, zalewać wrzącą wodą wieczorem i rano zalać gorącym mlekiem, ale ten sposób wydaje mi się najlepszy, najsmaczniejszy. Zapraszam do lektury przepisu na najpyszniejszą owsiankę :)
Składniki:
- 5 łyżek płatków owsianych
- pół szklanki gorącego mleka
- porzeczkowy dżem niskosłodzony
Smacznego!
***
Faza 2 Dzień 8
Śniadanie: jogurt naturalny z połową pomarańczy i połową jabłka, dżem porzeczkowy
II Śniadanie połowa pomarańczy i połowa jabłka ;)
Przekąska: kefir
Obiad: 2 jajka sadzonce z keczupem, ogórek
Kolacja: jogurt naturalny, dżem wiśniowy niskosłodzony
Dodatkowo: klasycznie - woda, herbata zielona, kawa
Już jestem prawie zdrowa i nie muszę się "tuczyć" słodkimi syropami na kaszel i tabletkami na ból gardła!
Całuję,
Luna
Dla mnie najepsza na ' łycha stoi ' ;)
OdpowiedzUsuńNajlepsza bo naturalna a nie z torebki :)
OdpowiedzUsuńNiesamowicie podoba mi się to ujęcie :) I też, zdecydowanie najbardziej lubię owsiankę na samym mleku.
OdpowiedzUsuńz pewnością najpyszniejsza, mniam *-*
OdpowiedzUsuńfioletowa owsianka! :)) pycha!
OdpowiedzUsuńDo Owsianki cały czas się przekonuje !
OdpowiedzUsuńPrzepraszam ale Proszę o pomoc dla mojej koleżanki Ewy która walczy z rakiem każda złotówka się liczy , więcej informacji znajdziesz na moim blogu : http://perfektbin.blogspot.com/
genialny kolor owsianki!:)
OdpowiedzUsuńZdjęcie oddaje cały smak najcudowniejszej owsianki! :)
OdpowiedzUsuńKlasyczna, idealna <3
OdpowiedzUsuńJeśli lubisz owsianki to spróbuj tej, którą robię dzień w dzień (totalne uzależnienie!):
OdpowiedzUsuń4 łyżki płatków owsianych
szklanka mleka
garść orzechów włoskich posiekanych
pomarańcza
łyżeczka kakao
łyżka budyniu wan (w proszku) + 1/5 szklanki wody
słodzik do smaku
Mleko mieszamy z kakao, płatkami i orzechami, stawiamy na mały ogień.
W wodzie rozrabiamy budyń.
Pomarańczę obieramy i kroimy, przekładamy do głębokiego talerza (zawsze układam kawałki pomarańczy po jednej stronie, robiąc miejsce na owsiankę).
Gdy płatki są miękkie, dolewamy wodę z budyniem i dokładnie mieszamy. Chwilkę gotujemy, zestawiamy z ognia i dosładzamy. Przekładamy na talerz i można jeść :)
Spróbuj, jak dla mnie to ideał!
Pozdrawiam!
Wow, dzięki wielkie za ten przepis :) Na 100% wypróbuję!! Pozdrawiam bardzo cieplutko :)
Usuń