Witajcie!
Dzisiaj podam Wam przepis na odmianę
TYCH ciasteczek. Tym razem będą w odsłonie świątecznej :)
Składniki:
- 500 g mąki
- 280 g cukru
- 260 g masła roślinnego
- 2 jajka
- 2 łyżki przyprawy do pierniczków
- 2 łyżki kakao
Przesianą mąkę wsypujemy do miski, dodajemy masło w
temperaturze pokojowej i ucieramy, miksując pod przykrywką.
Dodajemy cukier, przyprawę do pierniczków, kakao, wbijamy jajka i dalej miksujemy. Ciasto wstawiamy na
ok. 15 minut do zamrażalnika ( w tym wypadku 7 minut na dwór :P była - 15 stopni). Po tym czasie, rozwałkowujemy ciasto na
grubość ok. 0,5 centymetra i wykrawamy kształty. Wykładamy ciasteczka na
blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wstawiamy do rozgrzanego na 175
stopni piekarnika i pieczemy ok. 20 minut na obu grzałkach.
Całość ozdabiamy jak chcemy, ale myślę, że fajnie wyglądają bez żadnych ozdób. :)
Trzymajcie się!
Luna
Mmm, uwielbiam kruche pierniczki.:)
OdpowiedzUsuńSą takie urocze :)
OdpowiedzUsuńFajne te pierniczki : ) i przepis w miarę prosty, najbardziej podobają mi się te z niedźwiedziami :)
OdpowiedzUsuńpiekne!:)
OdpowiedzUsuńps: wszystkiego co najlepsze Luno ;**
wzajemnie, oczywiście :)
Usuńwyglądają bardzo pysznie ! :) aż mam ochotę na takie ciasteczko
OdpowiedzUsuńPierniczki *.* Uwielbiam <3
OdpowiedzUsuńmoncler jacket
OdpowiedzUsuńcheap jordans
pandora bracelet
pandora
a bathing ape
supreme clothing
balenciaga
air jordan
pandora
off white
Sourcediscover this info here newswebsite link this contact formmore tips here
OdpowiedzUsuń