poniedziałek, 3 czerwca 2013

Przepyszny omlet ze szpinakiem i pomidorami

Witajcie!
Dzisiaj uraczę Was kolejnym przepisem na smażone jajka. Otóż będzie to wyśmienity omlet! Można go przyrządzić zarówno na śniadanie, jak i na kolację!
Zapraszam :)


Składniki:
  • 2 jajka
  • kilka pomidorków koktajlowych (ja użyłam 7)
  • kostka mrożonego szpinaku
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie
Najpierw smażymy rozmrożony szpinak, następnie dodajemy przekrojone na pół pomidorki i czekamy, aż się zarumienią i lekko zżółkną. Następnie wbijamy jajka, posypujemy przyprawami i nakrywamy pokrywką. Smażymy na wolnym ogniu sprawdzając, czy się nie przypala i przekładamy na talerz! :)
Życzę Wam smacznego, a z tak przygotowanymi jajkami, smacznie na pewno będzie! :)
Pozdrawiam,
Luna

9 komentarzy:

  1. jajka uwielbiam w każdej postaci:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetnie to wygląda. Na pewno zrobię :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Omlet ze szpinakiem, nie ma nic lepszego :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Nominacja do Libstera u nas pod przepisem http://basjulowepasje.blogspot.com/2013/06/ciasto-kratka-i-liebster-award.html :)

    OdpowiedzUsuń
  5. dzsiaj na obiad planuję zrobić omlet, ale na słodko :)
    super przepis :)
    pozdrawiam i zapraszam :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Omlety zawsze są przepyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Wygląda niezwykle apetycznie:)

    OdpowiedzUsuń
  8. Do omletu ze szpinakiem zawszwe roztrzepywałam jaja. Muszę wypróbować ten sposób :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Wyszedł naprawdę świetnie :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za wszelkie komentarze :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...