środa, 16 stycznia 2013

Owocowy jogurt i przepis na włoską jajecznicę z indykiem!

Witajcie!
Uwielbiam takie leniwe poranki jak ten. Kocham bez budzika wstać z łóżka, zrobić sobie cynamonową kawę, poprzeglądać w spokoju internet i po prostu nic nie robić!
Dzisiaj dla Was mam przepis na włoską jajecznicę z indykiem i pomysł na śniadanie - ot, taki prosty. Jogurt naturalny, pomarańcza, dżem brzoskwiniowy słodzony jedynie sokiem jabłkowym!


Naprawdę, przepyszności można wyczarować z jogurtu naturalnego i owoców.

Zdjęcia jajecznicy nie wstawię, bo byłam tak zmęczona, że zapomniałam zrobić zdjęcia :<
Jednak przepis Wam podam! ;)
  • 1 plaster dużej, pieczonej piersi z indyka
  • 1 jajko
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • 8 oliwek
  • łyżka oliwy
 Na patelnię wylewamy oliwę i wsypujemy pokrojony w kostkę plaster piersi z indyka, podsmażamy i dodajemy poprzekrawane na pół pomidorki i oliwki. Lekko smażymy i po chwili wbijamy jajko. Całość zdejmujemy z ognia, gdy tylko jajko się zetnie. Przekładamy na talerz i jemy :)
Smacznego!

***

Faza 1 Dzień 9

Śniadanie: jogurt naturalny, pomarańcza, łyżka dżemu brzoskwiniowego
II Śniadanie: 1 kiwi i kilka winogron
Przekąska: kefir
Obiad: powyższa jajecznica
Dodatkowo: wczoraj mało piłam, niewiele ponad pół litra wody, kawa, herbata

Przyszedł stepper! Trzeba tylko go jeszcze jakoś zmontować...
Całuję,
Luna

3 komentarze:

  1. ooo, dobra musiała być ta jajecznica. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jajecznica z indykiem? Muszę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam jogurt naturalny z takimi dodatkami :) Dodałabym jeszcze domową granolę ;) Pycha!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za wszelkie komentarze :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...