Dziś mam dla Was mój eksperymentalny przepis na pieczonego kurczaka z białą fasolą i czosnkiem. Jest dietetyczny i pyszny. Pasuje do niego ryż i pokrojony pomidor. Bardzo polecam i zapraszam :)
Składniki na 3 porcje:
- 2 pojedyncze piersi z kurczaka
- puszka białej fasoli konserwowej
- ząbek czosnku
- pół łyżeczki ostrej papryki
- szczypta estragonu
- pieprz cytrynowy
Następnie musimy dokładnie przygotować zestaw do pieczenia. Nie wiem jak Wy, ale ja robię tak, że szykuję blachę (na wszelki wypadek, jakby sos chciał się wylać), a do blachy wsadzam szczelny rękaw do pieczenia, do niego wkładam kurczaka i zalewam tym, co pozostało w misce. Szczelnie zamykam i wkładam do piekarnika nagrzanego na 180 stopni, na dwie grzałki na pół godziny.
Smacznego :)
Żeby pomóc Wam wyobrazić sobie proces pieczenia:
Całuję,
Luna
bardzo fajny przepis, nigdy nie jadłam kurczaka w takiej wersji.
OdpowiedzUsuńLubię piec kurczaka w rękawie, ma wtedy to coś w sobie :)
OdpowiedzUsuńTwoja wersja wygląda bardzo zachęcająco :)
na pewno smaczne! kocham kurczaka jak i fasolę, ale brakuje tu koloru
OdpowiedzUsuńbardzo fajny przepis :) świetny pomysł z tym rękawem :)!
OdpowiedzUsuń