czwartek, 12 kwietnia 2012

Mleczny kalafior z bakaliami

Witam po raz kolejny!
Cieszę się, że spodobał Wam się mój post o bieganiu i że komuś pomogłam :)
Przed chwilą zjadłam połowę kalafiora, który przyrządzałam całkiem improwizując. Wyszedł fajny, najadliwy, a co najlepsze - połowa kalafiora ma raptem 100 kcal. Oczywiście, kaloryczność podnoszą dodatki, które w moim przypadku dodały 130 kcal. Razem - 230 kcal. Jak na obiad, to mało, ale zawsze, dla bardziej łakomych, można podać kalafiora z mięsem, czy ziemniakami.



Składniki:
  • połowa kalafiora
  • szczypta majeranku
  • łyżka mleka
  • pół łyżki suszonej żurawiny
  • pół łyżki rodzynek
  • szczypta płatków migdałowych
  • szczypta łuskanych nasion słonecznika
Kalafiora ugotować na parze, 3 minuty przed wyjęciem - posypać majerankiem. Następnie, po wyłożeniu na talerz polać delikatnie łyżką mleka, a następnie posypać bakaliami. :)
Proste, łatwe, sycące i bardzo mało kaloryczne.
Pozdrawiam i życzę smacznego :)
Luna

5 komentarzy:

  1. smakowite, ale fakt dla mnie za mało na obiad ;p.

    OdpowiedzUsuń
  2. z bakaliami brzmi ciekawie:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja niestety wpadłam bym znów w obsesje liczenia kalorii (taa tabele kaloryczne zna się na pamięć już) i źle by się to skończyło. Ale zazdroszczę Ci, że dajesz radę. Ja jak na razie mogę jedynie jeść lżej po świętach.

    OdpowiedzUsuń
  4. Niestety jeszcze nie wygrałam... ale bardzo się staram i jest coraz lepiej. Dziekuję bardzo :) Założyłabym tego bloga aby dawać przykład.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za wszelkie komentarze :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...