środa, 27 czerwca 2012

Frittata z oliwkami i chudym twarogiem

Frittata jest wspaniałym pomysłem na posiłek. Jest zdrowa (jajka + warzywa + chudy biały ser) i wyśmienita :)
Ja zaczerpnęłam pomysł i ogólny jej zarys ze strony White Plate, ale sama pokombinowałam i wyszło tak:



Jestem bardzo zadowolona z wyjściowego efektu.

Składniki:
  • 4 jajka
  • ok. 30 oliwek (u mnie nadziewane)
  • 50 g białego, chudego twarogu
  • ulubione przyprawy (ja użyłam szczypty soli, pieprzu, cukru, bazylii, oregano i majeranku)
Jajka wymieszać, dodać przyprawy i rozkruszony ser. Następnie wsypać pokrojone oliwki. Ciasto wlać na rozgrzaną patelnię i smażyć ok. 10 minut z jednej strony i 2 z drugiej na małym ogniu.
Bardzo polecam, wychodzi naprawdę pyszna.
I pozdrawiam!
Luna
Ten post bierze udział w konkursie OLIWKA 2012.

8 komentarzy:

  1. Już od dawna planuję zrobić frittatę i chyba w końcu się na nią zdecyduję! ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. wygląda pysznie! od dawna mam smaka na frittatę, muszę się wkońcu zebrać :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Czy ktoś mnie w końcu oświeci czym różni się omlet od frittaty?
    nigdy nie wiedziałam, a teraz to już słyszałam tyle wersji, że nie mam pojęcia co jem ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. kurcze robiłam kiedyś fritattę, ale niestety była jakaś za bardzo rozwalająca się, spróbuję z tym przepisem, może pójdzie lepiej ;)
    Bardzo fajny blog i niektóre przepisy bardzo mi się podobają, lecisz do ulubionych, zdecydowanie! :)))

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za wszelkie komentarze :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...