Ja zaczerpnęłam pomysł i ogólny jej zarys ze strony White Plate, ale sama pokombinowałam i wyszło tak:
Jestem bardzo zadowolona z wyjściowego efektu.
Składniki:
- 4 jajka
- ok. 30 oliwek (u mnie nadziewane)
- 50 g białego, chudego twarogu
- ulubione przyprawy (ja użyłam szczypty soli, pieprzu, cukru, bazylii, oregano i majeranku)
Bardzo polecam, wychodzi naprawdę pyszna.
I pozdrawiam!
Luna
Ten post bierze udział w konkursie OLIWKA 2012.
Już od dawna planuję zrobić frittatę i chyba w końcu się na nią zdecyduję! ;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam :)
OdpowiedzUsuńwygląda pysznie! od dawna mam smaka na frittatę, muszę się wkońcu zebrać :)
OdpowiedzUsuńCzy ktoś mnie w końcu oświeci czym różni się omlet od frittaty?
OdpowiedzUsuńnigdy nie wiedziałam, a teraz to już słyszałam tyle wersji, że nie mam pojęcia co jem ;)
Pychotka:)
OdpowiedzUsuńkurcze robiłam kiedyś fritattę, ale niestety była jakaś za bardzo rozwalająca się, spróbuję z tym przepisem, może pójdzie lepiej ;)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny blog i niektóre przepisy bardzo mi się podobają, lecisz do ulubionych, zdecydowanie! :)))
find more why not find out more official source wikipedia reference website link take a look at the site here
OdpowiedzUsuńmy company replica bags buy online special info Hermes Dolabuy other Dolabuy Chloe
OdpowiedzUsuń